Βραβεύθηκαν οι «Zero Waste Beach Champions 2019»

Βραβεύθηκαν οι «Zero Waste Beach Champions 2019»


Έξι επιχειρήσεις διακρίθηκαν ανάμεσα σε 200 συμμετοχές στα φετινά Zero Waste Beach Champions 2019, στις κατηγορίες της Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας, της Βιωσιμότητας, της Καινοτομίας και της Κοινωνικής Ευθύνης. Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Κέντρο Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, με την οικονομική υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola και έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της θαλάσσιας πλαστικής ρύπανσης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου οι εταιρείες ξεχώρισαν για τις υπεύθυνες πρακτικές που υιοθέτησαν για τη διαχείριση των σκουπιδιών, ανάμεσα σε συνολικά 224 υποψήφιες καλές πρακτικές που υποβλήθηκαν από τα μέλη του Δικτύου Υπεύθυνων Παράκτιων Επιχειρήσεων.

Αναλυτικά οι βραβεύσεις:

Κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων:

Το Atlantic Sancta Napa Hotel έλαβε το βραβείο Περιβαλλοντικής Υπευθυνότητας,
ο Όμιλος KANIKA HOTELS & RESORTS πήρε το βραβείο Βιωσιμότητας και
Altantica Sungarden Beach Hotel εξασφάλισε το βραβείο Καινοτομίας.

Κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων:
τα Πράσινα Σημεία Πάφου Κολώνης – Μουττάλλου έλαβαν το βραβείο Κοινωνικής Ευθύνης,
ο Σύνδεσμος Παράκτιας Αλιείας Πάφου εξασφάλισε το βραβείο Καινοτομίας ενώ,
το βραβείο Βιωσιμότητας απονεμήθηκε στο εστιατόριο ΠΑΣ ΤΟ ΚΥΜΑ.

Με ειδικά μετάλλια και τις ευχαριστίες της ΑΚΤΗΣ τιμήθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Κοινωνίας των Πολιτών και εθελοντές που υποστήριξαν το πρόγραμμα «Zero Waste Beach» και τις δράσεις της ΑΚΤΗΣ. Πρόκειται για τον δήμαρχο Γεροσκήπου Μιχάλη Παυλίδη, τον Γενικό Γραμματέα της CYMERA Μιχάλη Ιερείδη, τον γραμματέα του κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Χριστόφορο Παντελή και τον πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Κώστα Τίγγη, καθώς και τον εθελοντή δύτη Παναγιώτη Ψωμά.

Με την ολοκλήρωση της τελετής βράβευσης ακολούθησε συμβολικός εθελοντικός καθαρισμός της ακτής Μακένζυ υπό την καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας της ΑΚΤΗΣ σύμφωνα με το διεθνές πρωτόκολλο Ocean Conservancy.

Η Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της Α/φοι Λανίτη, Κάλια Πατσιά, σημείωσε ως μεγαλύτερο επίτευγμα του Zero Waste Beach την συμβολή του στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.

Η Πρόεδρος του ΔΣ του Κέντρου Μελετών και Έρευνας ΑΚΤΗ, Ξένια Λοϊζίδου, ανέδειξε από την πλευρά της ότι τα αποτελέσματα του «Zero Waste Beach» κατά τη δεύτερη χρονιά υλοποίησης του προγράμματος ήταν εντυπωσιακά καθώς συγκεντρώθηκαν 700 και πλέον τόνοι ανακυκλώσιμων υλικών από τους βυθούς και τις ακτές.