Βρετανία: Πέντε υπουργοί απειλούν με παραίτηση

Βρετανία: Πέντε υπουργοί απειλούν με παραίτηση

 


Με την ανησυχία ότι η Βρετανία οδεύει σε αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία να εντείνεται, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα ανταρσία στους κόλπους της κυβέρνησής του και της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, των Συντηρητικών. Μάλιστα, μια ομάδα τουλάχιστον πέντε υπουργών αναμένεται να παραιτηθεί ομαδικά, όπως γράφει η εφημερίδα The Times.

Η υπουργός Πολιτισμού Νίκι Μόργκαν, ο υπουργός αρμόδιος για τη Βόρεια Ιρλανδία Τζούλιαν Σμιθ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Μπάκλαντ, ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ και ο Γενικός Εισαγγελέας Τζέφρι Κοξ εκτιμάται πως σκοπεύουν να παραιτηθούν, κατά τις πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας.

Εξάλλου, στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε – υπό τον όρο να μην κατονομαστεί στην εφημερίδα – ότι «πολύ μεγάλος αριθμός» μελών του κοινοβουλίου που ανήκουν στην κοινοβουλευτική ομάδα των Τόρις επίσης θα παραιτηθεί εάν η χώρα φανεί πως οδεύει στο λεγόμενο no-deal Brexit.

«Η κυβέρνηση ορίζει τη στρατηγική, όχι αξιωματούχοι που δεν έχουν εκλεγεί. Εάν αυτό που βλέπουμε αποτελεί προσπάθεια να γίνει κάτι τέτοιο, θα αποτύχει», τόνισε άλλος υπουργός —που επίσης δεν κατονομάζεται— στην εφημερίδα αναφερόμενος στον κορυφαίο σύμβουλο της Ντάουνινγκ Στριτ, τον Ντόμινικ Κάμινγκς. Πηγή economistas.gr