Υπερπληρότητα ξενοδοχείων της Κύπρου

Υπερπληρότητα ξενοδοχείων της Κύπρου

Οι πληρότητες των ξενοδοχείων είναι οι υψηλότερες που μπορεί να υπάρξουν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων Πόλυς Καλλής, σημειώνοντας ότι ο τουρισμός αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά ότι είναι η ατμομηχανή της οικονομίας μας.

Αυτή τη στιγμή, σημείωσε, ο τουρισμός είναι προς τα πάνω, υπάρχει υπερζήτηση και οι ρυθμοί είναι πάρα πολύ ικανοποιητικοί και το ίδιο προβλέπεται να είναι για το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς. Τα κίνητρα που έχουν δοθεί, συνέχισε, φαίνεται ότι ήταν θετικά μαζί με τις διάφορες συγκυρίες που υπήρξαν.

Κύριο μέλημα μας, είπε ο κ. Καλλής, η πετυχημένη αυτή πορεία να αξιολογηθεί και να αξιοποιηθεί ανάλογα, οδηγώντας την Κύπρο σε πιο ποιοτικές αγορές και προϊόν.

«Η ζήτηση είναι δεδομένη αυτή τη στιγμή και με τις συνθήκες που επικρατούν στη γύρω περιοχή δεν προβλέπονται σημαντικές διαφοροποιήσεις. Εναπόκειται πώς να κεφαλαιοποιήσουμε αυτές τις πετυχημένες χρονιές που διάγουμε» αυτή την περίοδο, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι σύμφωνα με στοιχεία, οι πλείστοι Κύπριοι δεν κατάφεραν να βρουν διαθεσιμότητα δωματίων μιας και έχουν τη συνήθεια πάντα να μένουν την τελευταία στιγμή να κάνουν κρατήσεις.

Σε ερώτηση αν υπάρχουν προβλήματα στα ξενοδοχεία, τόνισε ότι το κυριότερο είναι αυτό της στελέχωσης. «Πλέον είναι πιο εύκολο να βρεις τουρίστες να φέρεις στα ξενοδοχεία παρά να βρεις αρκετό και καταρτισμένο προσωπικό. Η μεγαλύτερη πρόκληση στον τομέα του τουρισμού δεν είναι να φέρουμε νέες αγορές τουριστών αλλά να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού», συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως υπάρξουν δομημένες προσπάθειες προσέλκυσης ανθρώπινου δυναμικού στην τουριστική βιομηχανία, που θα τύχουν σωστής εκπαίδευσης, ώστε να κρατήσουν τον τουρισμό σε υψηλά επίπεδα.

Πηγή – ΚΥΠΕ