ΥΠΕΣ: Ευθύνη όλων να διατηρηθεί το όνομα της Κύπρου

ΥΠΕΣ: Ευθύνη όλων να διατηρηθεί το όνομα της Κύπρου


Χρειάστηκε πολύς κόπος και προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες για να αποκατασταθεί το όνομα της Κύπρου, ανέφερε την Πέμπτη ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης, λέγοντας πως «αποτελεί ευθύνη όλων μας να διατηρήσουμε το όνομα της Κύπρου».

Μιλώντας για το Κυπριακό Πρόγραμμα Επενδύσεων είπε ότι έχουν γίνει λάθη, ενώ σημείωσε ότι το σύστημα ελέγχων το οποίο διέπει το πρόγραμμα ότι αυτή τη στιγμή «είναι από τα πιο δυνατά παγκοσμίως» με πέντε συστήματα ελέγχου. Αναφέρθηκε παράλληλα στις προσπάθειες εξυγίανσης της οικονομίας, λέγοντας ότι δεν είναι δεδομένο το πώς θα πορευτεί η οικονομία «όπως δεν είναι φυσικά και το πρόγραμμα».

Σε εκτός κειμένου αναφορά του κατά την Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, όπου ανέγνωσε χαιρετισμό εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Πετρίδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες εξυγίανσης της οικονομίας, λέγοντας ότι πλέον έχουμε μια υγιή οικονομία.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε από που ξεκίνησε η προσπάθεια εξυγίανσης της χώρας, είπε, προσθέτοντας ότι πριν από λίγα χρόνια η Κύπρος ήταν στιγματισμένη τόσο για τις εταιρείες-κέλυφος και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μέσω των υπεράκτιων εταιρειών, αλλά και για τα τρωτά του τραπεζικού τομέα «που επέτρεπαν να γίνονται καταχρήσεις αλλά και ξέπλυμα».

Είπε ακόμη ότι έγιναν πολύ μεγάλες προσπάθειες για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της χώρας μέσω του τραπεζικού συστήματος, μέσω των δημοσίων οικονομικών και μέσω πιο υγειών επιχειρηματικών πρακτικών.

«Γίνεται πολύς λόγος για την ταινία Laundromat, ας μην ξεχνούμε σε ποιες συνθήκες αναφέρεται η ταινία» πρόσθεσε.

Ο Υπουργός Εσωτερικών είπε επίσης ότι πέραν από τις πολιτικές που χαράσσονται, αποτελεί ευθύνη και των ίδιων των επαγγελματιών οι οποίοι σχετίζονται με το πρόγραμμα να τηρούν τις καλές επιχειρηματικές πρακτικές και να σέβονται τον κώδικα δεοντολογίας όσον αφορά τις πρακτικές , τη διαφήμιση, τις παρεμβάσεις ή οτιδήποτε άλλο.

«Θα είμαστε πολύ αυστηροί όσον αφορά και αυτές τις πρακτικές γιατί όλοι έχουμε ευθύνη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας» είπε και ανέφερε ότι κύριο μέλημα είναι η διατήρηση της αξιοπιστίας της οικονομίας.

«Η οικονομία δεν είναι δεδομένη – το πώς θα πορευτεί – και αυτό νομίζω το έχουμε ζήσει όλοι. Όπως δεν είναι φυσικά και το πρόγραμμα» ανέφερε ο Υπουργός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags: ΥΠΕΣ