ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε τον Πορθητή σε συνεργασία με άλλα κράτη

ΥΠΕΞ: Παρακολουθούμε τον Πορθητή σε συνεργασία με άλλα κράτη

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε σήμερα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία παρακολουθεί τις δραστηριότητες του «Πορθητή» σε συνεργασία με άλλα κράτη, ενώ ενημέρωσε ότι το Σάββατο συγκαλείται από τον Πρόεδρο συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου.

Είπε ακόμη ότι ενημέρωσε το Υπουργικό Συμβούλιο ότι το Σάββατο 4 Μαΐου κατατέθηκαν στον Γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών οι γεωγραφικές συντεταγμένες του ορίου της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας στη βάση της μέσης γραμμής μεταξύ της κυπριακής Δημοκρατίας και της Τουρκίας. Οπως είπε, θα γίνει και η σχετική δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Επίσης είπε ότι σήμερα στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εξωτερικών σχετική σύσκεψη, σε συνέχεια των συσκέψεων που γίνονται όλο αυτό τον καιρό στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, του Υπουργού Άμυνας του Υπουργού Ενέργειας, του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και της Υφυπουργού Ναυτιλίας.

Ενημέρωσε επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει συγκαλέσει για το Σάββατο το πρωί σχετική Σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου.