ΥΠΟΙΚ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ

ΥΠΟΙΚ: Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ

Τη σταθερά  ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας, σχολιάζει με γραπτή δήλωση ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Επισημαίνει ότι η συλλογική προσπάθεια όλων δικαιώνεται και ο δρόμος που πρέπει να ακολουθηθεί έχει ήδη καταγραφεί.

Αυτούσια η δήλωση του ΥΠΟΙΚ

“Η ισχυρή ανάπτυξη της οικονομίας μας, που ξεπερνά πλέον το 3.5% του ΑΕΠ, δημιουργεί μια νέα προοπτική για τους συμπολίτες και την χώρα μας. Περάσαμε δραματικά δύσκολες καταστάσεις και προφανώς δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει πλήρως τις δυσχέρειες και τις προκλήσεις. Όμως, με σταθερά βήματα, καλύπτουμε το χαμένο έδαφος.

Για άλλο ένα τρίμηνο καταγράφεται ανάπτυξη σε όλους, ουσιαστικά, τους παραγωγικούς τομείς, χωρίς επίπλαστη ώθηση από αλόγιστες και ελλειμματικές δημόσιες δαπάνες ή από υπερβολικό τραπεζικό δανεισμό.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις που προωθήθηκαν πρόσφατα έχουν στηρίξει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ θετικά συμβάλλει η δραστική μείωση των δανειστικών επιτοκίων αλλά και τα χρηματοδοτικά σχέδια προς μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν καταρτιστεί σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Τα δημόσια οικονομικά είναι υπό έλεγχο, χωρίς καμία απόκλιση από τον ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, και επιτρέπουν την προώθηση νέων δημοσίων έργων που συμπληρώνουν τις σημαντικές ντόπιες και ξένες ιδιωτικές επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε διάφορους τομείς. Τα φορολογικά κίνητρα για τις καινοτόμες επιχειρήσεις αλλά και οι επενδύσεις στις πανεπιστημιακές και ερευνητικές υποδομές  διευρύνουν την παραγωγική μας βάση. Η ενίσχυση της αεροπορικής συνδεσιμότητας έχει στηρίξει τον τουρισμό και οι επενδύσεις στα λιμάνια δημιουργούν ευκαιρίες. Οι μεθοδικές κινήσεις στον τομέα της ενέργειας διανοίγουν μια εντελώς νέα προοπτική. Η ανεργία μειώνεται και έχει φτάσει κάτω από το 11%, ενώ η κοινωνική πολιτική έχει μεταρρυθμιστεί και ενισχυθεί στηρίζοντας αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη.

Η μεγάλη αυτή συλλογική προσπάθεια φέρνει αποτελέσματα, δικαιώνει τις προσπάθειες και τις θυσίες των συμπολιτών μας και δείχνει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, μένοντας μακριά από τις ανεύθυνες πρακτικές του παρελθόντος και από πολιτικές της μεμψιμοιρίας και της άρνησης.”