Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στο εμπόριο

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές τη Δευτέρα, καθώς επιστρέφουν οι ανησυχίες για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,35% στις 26.482 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,24% χαμηλότερα στις 7.965 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.941 μονάδες.

Κινέζοι και Αμερικανοί αξιωματούχοι αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον, αλλά δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι η κινεζική πλευρά διστάζει να υπογράψει μια ευρεία εμπορική συμφωνία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο Κινέζος αντιπρόεδρος Λιου Χε, ο οποίος ηγείται των διαπραγματεύσεων για την κινεζική πλευρά, δήλωσε σε αξιωματούχος ότι η προσφορά του προς τις ΗΠΑ δεν θα περιλαμβάνει δεσμεύσεις για μεταρρύθμιση της κινεζικής βιομηχανικής πολιτικής ή των κυβερνητικών επιδοτήσεων.

Εν τω μεταξύ, το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε αρνητικά και από τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία. Οι γερμανικές βιομηχανικές παραγγελίες κινήθηκαν αρνητικά κατά 0,6% σε σύγκριση με τον Ιούλιο, με τη ζήτηση για κεφαλαιουχικά αγαθά να υποχωρεί κατά 1,6%, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.Οι αναλυτές ανέμεναν ότι θα διολισθήσει κατά 0,3%.Παράλληλα, το αποτέλεσμα του Ιουλίου αναθεωρήθηκε σε πτώση κατά 2,1% από 2,7% προηγουμένως.

Τα νέα αρνητικά στοιχεία για τη γερμανική οικονομία εντείνουν τους φόβους ότι η παγκόσμια οικονομία είναι αντιμέτωπη με ύφεση.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ενισχύεται μία μονάδα βάσης, στο 1,545%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σημειώνει άνοδο 1,38% στα 53,53 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,71%, στα 1.502 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Πηγή: euro2day