Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α.

Ανακοινώθηκαν υποτροφίες ύψους 25% σε όλα τα μέλη του συνδέσμου, για σπουδές σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πτυχιούχων Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α.) επισφράγισαν την πρόθεσή τους για ενδυνάμωση των σχέσεών τους, με την υπογραφή σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας.

Η υπογραφή του Μνημονίου πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια σεμνής εκδήλωσης την Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2019, από τους κ. Αντώνη Αλεξόπουλο, Πρόεδρο του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. και κ. Τάσο Δημητρίου, Διευθυντή του Τμήματος Εισδοχής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Κατά την υπογραφή του Μνημονίου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας ανακοίνωσε την παροχή υποτροφιών ύψους 25% (υπό τη μορφή μείωσης διδάκτρων) σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου, για εισαγωγή τους στα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που προσφέρει το Πανεπιστήμιο. Σημειώνεται ότι από τα εκπαιδευτικά προγράμματα θα εξαιρούνται τα προγράμματα σπουδών της Ιατρικής Σχολής και τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Τμήματος Ψυχολογίας (Κλινική Ψυχολογία , Συμβουλευτική Ψυχολογία και Σχολική Ψυχολογία).

Εκφράζοντας τις θερμές του ευχαριστίες στον Σύνδεσμο και τον Πρόεδρό του, εκ μέρους του Πανεπιστημίου, ο κ. Δημητρίου δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και ο ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. αποφάσισαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια για ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων προς όφελος της κοινωνίας, τόσο μέσα από την ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού και των μελών των οργανισμών σε επιλεγμένες θεματικές ενότητες, όσο και μέσα από την υλοποίηση διαφόρων ακαδημαϊκών και άλλων εκπαιδευτικών δράσεων , όπως για παράδειγμα τη διοργάνωση συνεδρίων και άλλων κοινωφελών δράσεων».

Με τη σειρά του, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α., κ. Αντώνης Αλεξόπουλος ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο για την καλή του διάθεση για συνεργασία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ως σύνδεσμος μόνο θετικά έχει να αποκομίσει από ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα του μεγέθους του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. «Θεωρούμε ότι η συνεργασία μας μπορεί να αποφέρει μόνο θετικά στην Αθλητική Επιστήμη και στον Αθλητικό Επιστήμονα. Η προοπτική είναι τεράστια, τόσο σε τεχνικό και σε επιμορφωτικό επίπεδο, όσο και σε ό,τι αφορά τις προσπάθειές μας για κατοχύρωση του επαγγέλματος στην Κύπρο».

Σημειώνεται ότι σχετικά με τις υποτροφίες, οι ενδιαφερόμενες/οι μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στον ΠΑ.ΣΥ.Π.Ε.Φ.Α.Α. ώστε να ενημερωθούν για τη διαδικασία υποβολής αίτησης καθώς και για τα κριτήρια επιλογής που θα ισχύσουν. Για διευκρινιστικά ερωτήματα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να απευθυνθούν στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22841528.